Take 2 werd op de longlist geplaatst door de selectiecommissie van de Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie 2017.

Dialogen veranderen? Scènes inkorten of helemaal verwijderen? Personages laten verdwijnen? Wie zegt dat het scenario daar beter van wordt? Twijfel slaat toe bij de schrijver, terwijl de dramaturg/script editor de uitvoering van de wijzigingen verwacht. Take 2 is een ode aan de liefde voor hun werk.

 

Op 9 september 2016  werden, na een college door de auteur, de eerste twee exemplaren van Take 2 overhandigd aan vertegenwoordigers van de twee belangrijke doelgroepen, namens de dramaturgen/script editors Gemma Derksen (hoofd Drama BNN/VARA) en namens de scenarioschrijvers Robert Alberdingk Thijm. Dit gebeurde in aanwezigheid van o.a. scenarioschrijvers, dramaturgen/script editors, producenten, docenten en studenten in het Van Deysselhuis in Amsterdam.

 

Waar gaat dit vakboek over?

In Take 2 krijgt de lezer inzicht in de mogelijkheden voor een effectieve communicatie tijdens het werken aan een scenario voor televisiedrama of film. Alles draait om de relatie tussen de scheppende kunstenaar en degene die het proces vanaf het ontstaan naar het eindproduct toe begeleidt. Ik koos voor de communicatie tussen scenarioschrijver en dramaturg/script editor (script consultant/creative director/producent). Maar wat het aspect kritiek geven en kritiek ontvangen in een creatief maakproces betreft, is de inhoud ook te gebruiken in relaties zoals die van redacteur en schrijver of docent en student in de kunstensector. Take 2 is een ode aan de liefde voor hun werk.

Naast historische en theoretische kennis biedt dit boek een overzicht van de vaardigheden die de makers moeten beheersen, een opsomming van een positieve attitude bij het geven en ontvangen van feedback, een communicatiemodel en een samenwerkingsconvenant van 10 regels.

 

 

Uitgeverij International Theatre&Film Books
ISBN 9789064038235
Verkoopprijs 20,--